Wellness pobyt v Dunajskej Strede – Vaša oáza relaxu a pohody

Predstavte si miesto, kde sa zastaví čas a vy...

Káva v tehotenstve: Dopriať si ju, či nie?

Káva v tehotenstve je téma, ktoré vyvoláva mnoho otázok...

Zdravotné poistenie: Ochrana pre vaše zdravie

Zdravotné poistenie je povinnou daňou pre každého občana Slovenskej...

Toyota predstavila Land Cruiser Matt Black Edition

Toyota Land Cruiser je automobil, ktorý sa v mnohých...

Peugeot svoje SUV nevyrába iba vo Francúzsku

Peugeot svoje modely SUV vyrába nielen v materskom závode vo francúzskom Mulhouse, ale aj v Číne a Latinskej Amerike. Ďalším miestom sa stal aj závod v malajskom Gurune, kde sa vyrábajú modely SUV 2008, 3008 a 5008. Miestna výroba pre zákazníkov v krajinách ASEAN (Združenie národov juhovýchodnej Ázie) zjednodušuje logistiku dodávok v tomto geografickom regióne.

Vo výrobnom závode v Gurune vyrába skupina Stellantis modely SUV 2008, 3008 a 5008, ktorých dizajn je zhodný s európskymi verziami. Výrobné závodu v Gurune v malajskom štáte Kedahse získala skupina 28. októbra 2021, kedy sa stala 100% vlastníkom spoločnosti NAZA Automotive Manufacturing Sdn. BHD.

V Indii a ázijsko-pacifickom regióne je skupina Stellantis zastúpená prostredníctvom hlavných distribútorov v 18 krajinách alebo trhoch. V rámci ASEAN ide o 9 krajín: Indonézia, Thajsko, Malajzia, Vietnam, Filipíny, Kambodža, Mjanmarsko, Singapur a Brunej. Ďalšími trhmi sú Taiwan, Hongkong, Srí Lanka, Východný Timor, Nepál, Bangladéš, Mongolsko, Nová Kaledónia a Francúzska Polynézia.

Ako zaujímavosť poskytla značka video, ktor ukazuje, aké prísne je testovanie vozidiel v extrémnych klimatických podmienkach tejto oblasti, aby bola zaistená maximálna spoľahlivosť vozidiel.

Video Peugeot Made In ASEAN podrobne popisuje v necelých piatich minútach montáž a kontroly kvality vykonávané v továrni Stellantis v Gurune v Malajzii a tiež testy odolnosti vozidiel SUV. Modely 2008, 3008 a 5008 absolvovali v tunajších podmienkach testovacej jazdy v dĺžke 500 000 kilometrov, pričom sa jazdilo vo dne aj v noci, s nákladom aj bez neho, v hustej mestskej premávke aj na diaľniciach, v horách, v extrémnych horúčavách aj vo vlhkosti typické pre trópy.