Wellness pobyt v Dunajskej Strede – Vaša oáza relaxu a pohody

Predstavte si miesto, kde sa zastaví čas a vy...

Káva v tehotenstve: Dopriať si ju, či nie?

Káva v tehotenstve je téma, ktoré vyvoláva mnoho otázok...

Zdravotné poistenie: Ochrana pre vaše zdravie

Zdravotné poistenie je povinnou daňou pre každého občana Slovenskej...

Toyota predstavila Land Cruiser Matt Black Edition

Toyota Land Cruiser je automobil, ktorý sa v mnohých...

Držiteľ Stanley Cupu Michael Frolík bude v kariére pokračovať v Liberci

Novou posilou hokejistov extraligového Liberca je skúsený útočník Michael Frolík. Víťaz Stanley Cupu z roku 2013 podpísal s Bielymi Tigermi ročnú zmluvu. Tridsaťštyriročný Frolík mal pritom pôvodne na nadchádzajúcu sezónu kontrakt v Lausanne, kde odohral uplynulý ročník. Severočesi oznámili dohodu na klubovom webe.

„V Michaelovi získavame výraznú posilu do útoku. Je to výborný korčuliar a pracovitý hráč, ktorý dokáže nielen zakončiť, ale aj pripraviť akciu spoluhráčom,“ uviedol na klubovom webe hlavný kouč libereckého tímu a zároveň aj športový riaditeľ Patrik Augusta.

„Je to útočník s veľmi úspešnou kariérou v najlepšej súťaži sveta aj na medzinárodnej scéne. Jeho obrovské skúsenosti a profesionalita pomôžu celému tímu a hlavne našim mladým hráčom. Svojím charakterom a kvalitou sa priradí k lídrom nielen na ľade, ale aj mimo neho. Verím, že spoločne budeme úspešní,“ dodal Augusta.

Kladenský odchovanec Frolík má za sebou bohatú kariéru v NHL, kam si ho vybrala v roku 2006 Florida v prvom kole draftu ako desiateho hráča v poradí. Hral aj za Chicago, s ktorým ligu vyhral, ​​Winnipeg, Calgary, Buffalo a Montreal. V 858 zápasoch základnej časti nazbieral 384 bodov za 159 gólov a 225 asistencií, ďalších 47 stretnutí a 19 bodov (7+12) pridal v play off.

Bronzový medailista z majstrovstiev sveta z rokov 2011 a 2012 sa vlani snažil získať v prípravnom kempe zmluvu v St. Louis a predĺžiť svoje pôsobenie v najlepšej hokejovej lige sveta. Za Blues nastúpil v príprave do štyroch zápasov a strelil jeden gól. Kontrakt na novú sezónu ale nevybojoval a rozhodol sa prijať ponuku zo Švajčiarska.

Počas minulej sezóny odohral za Lausanne 23 duelov a pripísal si 14 bodov za sedem gólov a rovnaký počet nahrávok. Vo februári odohral dva zápasy po návrate do reprezentácie na olympijských hrách v Pekingu.